.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
دریای‌خزر به زادگاه روسای‌جمهور می‌رسد؟

به گزارش شمال نیوز به نقل از مهر، انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران و به خصوص سمنان، فروردین سال 90 مطرح شد. همان زمان مدیرعامل وقت شرکت مدیریت منابع آب ، این پروژه را بزرگ‌ترین طرح استفاده از آب‌های غیرمتعارف در خاورمیانه توصیف کرد و استاندار سمنان هم از اختصاص 10 میلیارد ریال اعتبار برای مطالعه انتقال آب این دریاچه به سمنان خبر داد و گفت که کار مطالعات این طرح پایان سال گذشته انجام شده است و عملیات اجرایی آن در حال پیگیری است.

طرحی که برای حل مشکل کم‌آبی شمال شرق کشور قرار بود توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا انجام شود. بعد از گذشت یک سال و پس از مخالفت و انتقادهای فراوان ، معاون وقت وزیر نیرو از آغاز عمليات اجرايي طرح شيرين سازي و انتقال آب درياي خزر به حوضه فلات مركزي ايران خبر داد اما هنوز هم این طرح اجرا نشده و هنوز هم مخالفت ها ادامه دارد.

همانطور که به گزارش مهر، معاون دریایی سازمان محیط زیست امروز اعلام کرده که این سازمان هیچ مجوزی برای اجرای این طرح صادر نکرده و بارها مخالفت خود را هم با طرح انتقال آب از خزر به سمنان اعلام کرده . آن هم به دلیل آسیبهای زیست محیطی که این کار برای اکوسیستم خزر دارد.

دکتر محمد رضا کرباسی گفته که اسراف و هدر دادن منابع آب برای ایران که از مناطق خشک کره زمین است، غیر قابل توجیه بوده و وزارت نیرو با سرمایه سه میلیارد دلاری که برای این طرح هزینه می کند می تواند از هدر رفت میلیونها متر مکعب آب در بخش کشاورزی با سرمایه گذاری در پروژه آبیاری تحت فشار جلوگیری کند.

کرباسی با اشاره به اینکه راندمان آبیاری در کشور در حال حاضر کمتز از 30 درصد است تصریح کرد : با سرمایه گذاری در این بخش سالانه می توان بیش از 250 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی کرد.

خزر شورتر می شود!

قرار است در این طرح سالانه یک میلیارد و 200میلیون متر مکعب آب از خزر به استان سمنان منتقل شود اما به گفته کارشناسان محیط زیست، شوری دریای خزر بسیاری بالاست و با انتقال آب به منطقه خشک سمنان این میزان شوری بر اثر تبخیر افزایش پیدا می‌کند و تنها درصورت شیرین‌کردن می‌توان از این آب استفاده کرد.

اما معاون دریایی سازمان محیط زیست می گوید: در صورت استفاده از آب شیرین‌کن‌ها میزان نمک دریای خزر در طول یکسال 32 میلیون تن افزوده می شود، که این میزان شوری برای اکوسیستم خزر فاجعه زیست محیطی به بار می آورد.

دکتر حسین آخانی، مدرس منابع طبیعی درباره آسیب های زیست محیطی این طرح می گوید:« حفر تونل هم علاوه بر هزینه سنگین، باعث نفوذ آب شور به عرصه‌های جنگلی و اراضی‌ اطراف تونل می‌شود و باعث نابودی اکوسیستم‌های منطقه خواهد شد و گونه‌های گیاهی و تنوع زیستی را با خطر مواجه خواهد ساخت. علاوه بر این مخاطرات، ساحل خزر 26 متر پایین‌تر از سطح دریاست درحالی‌که میانگین ارتفاع سطح استان سمنان بیش از 1000 متر از سطح دریاست که برای انتقال آب ناگزیر به پمپاژ هستیم.»

با وجود این مخالفت ها قائم مقام وزیر نیرو اعلام کرده که فاز اول مطالعه برای انتقال آب دریای خزر به سمنان انجام شده و 200 میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب و صنعت، به فلات مرکزی ایران منتقل می شود.

بعد از گذشت دو سال از مطرح شدن انتقال آب دریای خزر به سمنان، هنوز به نظر می رسد که این طرح در پیچ و خم مخالفت ها و انتقادها مانده است و سرنوشت آن معلوم نیست. آن هم در شرایطی که دریاچه ارومیه با خطر مرگ رو به روست و کارشناسان محیط زیست نگران این هستند که با انتقال آب، دریاچه بزرگ خزر هم به این سرنوشت دچار شود./350


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

romina 25 آذر 1392
ایا می دانید با خروج اب شیرن و شور شدن دریای خزر در چند سال کوتاه بعد رطوبت در ناحیه شمالی کاهش یافته و در نتیجه بارندگی کاهش می یابد قدرت نفوذ نمک در سیستم زیر زمینی شمال با ان شرایط رسی و رگه های اب زیر زمینی بشدت افزایش می یابد ایا می دانید چه فاجعهای در راه است ابو فاضلاب با نمک شور زیر پا با نشست تدریجی زمینها من نمی دانم چه کارشناسانی این موضوع را پی گیری کردن و به چه نیتی
مهدوی جمنانی 25 آذر 1392
بنده از مسائل تخصصی و زیست محیطی و مضرات فنی آن نمیدانم اما با مطالبی که کارشناسان عزیز و تعمق روی آن به لحاظ تجربی به این حقیقت میرسم که این پروژه برای اقلیم ما زیان آور خواهد بود و باید همه عزیزان کارشناس این امر و با تمام پتانسیل آنرا بررسی و ارزیابی کنند و بعنوان یک تکلیف ملی در صورت وجود خطرات مطروحه از اجرای آن پیشگیری کرد واقعا برخی اوقات برای حل مشکل جایی دیگر و بدون بررسی همه جانبه مسئولین کلنگ طرحی را میزنند و برای مقدمات آن هزینه های کلانی هم خرج میکنند اما به نتایج و معضلات بعدی آن اندیشه نمی نمایند و باعث غم و غصه هموطنان خود میشوند خواهشا کارشناسان آستین بالا زده و اطلاع رسانی کنند که اگر اشکالی ندارد خود یک امر مبارکی است ولی اگر فرمایشات برخی کارشناسان فوق الذکر حقیقت داشته باشد ان شاءالله سایت وزین شمال نیوز با رسالت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی با همت همه بزرگان استان و مردم بزرگش جلوی ادامه کار (که هزینه بردار نیز میباشد) گرفته شود و بیش از این به این استان زیبا ظلم و خسارت وارد نشود ما در پهنای ایران اسلامی کهن و قدرتمند یک دریای مازندران و یک کمربند سبز شمال را داریم آنرا با دستان خود نابود نکنیم ، ضمنا جناب مهندس رمدانی عزیز ، ما سالها پیش در خصوص ریشه تاریخی قوم خزر که ماهیت وحشی و بی رحم و متجاوز وغارتگری داشته اطلاع رسانی کرده و مطالب آن موجود میباشد و در همان زمان طی نامه ای به رئیس محترم جمهور وقت موضوع بزنگری را درخواست داشته که ایشان در اولین سفر رسمی خود به استان گیلان ( بر اساس شرح تاریخی نام دریاچه مازندران ) در سخنان خود از دریای مازندران میگویند و از گفتن خزر خودداری میکنند لذا استدعا دارد در این خصوص پیگیری فرمایید تا نام قوم وحشی خزر که بازمانده های آنان امروز در سرزمینهای اشغالی فلسطین ( کشور نامشروح اسرائیل ) زندگی میکنند بعنوان لکه ننگ از چشم و زبان ما گم شود . با سپاس ، م . م . جمنانی

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.092 seconds.